Fix For 7.0 Modules and Blocks

  Post new topicReply to topicPrintable Version
<< View previous topic View next topic >>
Share: Del.icio.us  Digg  Google  Spurl  Blink  Furl  Y! MyWeb  
#1   
teamplayer
CZ Super Newbie
 Codezwiz Site Donator
teamplayer has been a member for over 15 year's 15 Year Member
netherlands.gif
Age: 61
Website: www.sweetlakecity.com
Status: Offline
Joined: Dec 18, 2003
0.01 posts per day
Posts: 67
Points: 4,781
   
Hello here i am again icon_cry.gif


Originally posted by teamplayer:

I am on my way

Every Mod that was not working for my i have removed.

Started clean whit Mod Title: At a glance (recent news and/or topics)
( Mod Version: 2.0.0)

I install the Mod and changed necessary files for this mod. No Errors icon_biggrin.gif

Glance.txt says
1. Open glance_config.php to set your preferences.
// NEWS FORUM ID $glance_news_forum_id = '0'; (forum_id 1,2,3) icon_question.gif How do i no whits forum has whits id?.

2. Copy glance.php and glance_config.php to your forum root directory.
icon_question.gif forum root ( theme forum) or (modules forum).

4. Do the following:
#-----[ OPEN any page you want it on (.php) ](example index.php)----------

icon_question.gif Index.php off what ( /modules/Forums/index.php) icon_rolleyes.gif

#-----[ OPEN corresponding template file (.tpl) ](example index_body.tpl)---------
icon_question.gif corresponding template file ( Off my /modules/Forums/templates/subSilver ) or ( /themes/Boyz/forums ).
A lot of questions for a Mod as this, (sorry for that icon_redface.gif )
Your Mods i have installed are well documented and where NO PROBEMO icon_biggrin.gif

I hoop that you still want to help me whit this icon_question.gif

Greetings Rene




_________________
Back to top Reply with quote
#2   
Telli
Site Admin
Telli has been a member for over 15 year's 15 Year Member
Occupation: Self Employed
Age: 40
Fav. Sports Team: Detroit Red Wings
Website: www.codezhost.com
Status: Offline
Joined: May 26, 2003
1.42 posts per day
Posts: 8089
Points: 494,345
   
Dont mess with the glance config default i believe is fine if not you can change later.

Copy it to your modules/forums root directory

Put it on the index_body.tpl of every theme you want it on.




_________________
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee. Ezekiel 25:17
Back to top Reply with quote
#3   Solved (At a glance) Problem
teamplayer
CZ Super Newbie
 Codezwiz Site Donator
teamplayer has been a member for over 15 year's 15 Year Member
netherlands.gif
Age: 61
Website: www.sweetlakecity.com
Status: Offline
Joined: Dec 18, 2003
0.01 posts per day
Posts: 67
Points: 4,781
   
Hi Telli,

Your icon_cool.gif my problem is solved i am a little icon_redface.gif everything is easy if you no howto do it.

Thanks again
Rene

You don't have to reply on this ( See you by my next problem icon_biggrin.gif )




_________________
Back to top Reply with quote
#4   re: Fix For 7.0 Modules and Blocks
Trooper
CZ Super Newbie
Trooper has been a member for over 14 year's 14 Year Member
usa.gif louisiana.gif
Website: www.ghost-force.com
Status: Offline
Joined: Sep 04, 2004
0.01 posts per day
Posts: 31
Points: 3,565
   
Hi all ,

I am having the same problem with not able to put up new blocks etc.. I have nuke 7.3 and I have changed my module.php to

sql_query("insert into ".$prefix."_modules values (NULL, '$modlist[$i]', '$modlist[$i]', '0', '0', '1', '0', '0')", $dbi);

and blocks to

$db->sql_query("INSERT INTO ".$prefix."_modules VALUES (NULL, '$modlist[$i]', '$modlist[$i]', '0', '0', '1', '1', '0')");


now i am getting this error on my home page upper left side

} } if ($a == 1 AND $dummy != 1) { $content .= " "._NONE."
\n"; } } ?>


Can anyone help me here?? what is this error?



Back to top Reply with quote
#5   
Telli
Site Admin
Telli has been a member for over 15 year's 15 Year Member
Occupation: Self Employed
Age: 40
Fav. Sports Team: Detroit Red Wings
Website: www.codezhost.com
Status: Offline
Joined: May 26, 2003
1.42 posts per day
Posts: 8089
Points: 494,345
   
Attach whatever file you edited looks like you have an error in it. Also the needed change should be made to admin/modules/blocks.php




_________________
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he, who in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee. Ezekiel 25:17
Back to top Reply with quote
#6   re: Fix For 7.0 Modules and Blocks
Trooper
CZ Super Newbie
Trooper has been a member for over 14 year's 14 Year Member
usa.gif louisiana.gif
Website: www.ghost-force.com
Status: Offline
Joined: Sep 04, 2004
0.01 posts per day
Posts: 31
Points: 3,565
   
I have done the Block one also and that is when i got this error. Do you know what kind of error this is?? I am Very New at this icon_cry.gif Where do I need to look?



Back to top Reply with quote
#7   re: Fix For 7.0 Modules and Blocks
Mace
CZ Newbie
Mace has been a member for over 14 year's 14 Year Member
Website: www.six21.net
Status: Offline
Joined: Sep 16, 2004
0.00 posts per day
Posts: 2
Points: 444
   
Hey all,

I have been scouring the internet on some tips to try and get my blocks working again. I can edit, delete, activate etc. But I can no longer add blocks to my site. It just goes right back to the screen without adding anything. I was able to insert a row into my database directly but I don't always have access to my database (firewall from work).

Things I have tried:
-reinstalling a new block.php from 7.0 (the version i am running)
-Installing a 6.9 blocks.php
-Installing a 7.1 blocks.php
-Dropping the database and redoing, then trying to import my data (I get an error about columns or some sort)
-I've also tried a fresh install of the tables in nuke_blocks, then going to admin.php and readding the blocks 1 by 1 without success.
- My modules.php has this code:
$db->sql_query("insert into ".$prefix."_modules values (NULL, '$modlist[$i]', '$modlist[$i]', '0', '0', '1', '0')");

-my blocks-modules.php has this code:
$db->sql_query("INSERT INTO ".$prefix."_modules VALUES (NULL, '$modlist[$i]', '$mod_uname', '0', '0', '1', '0')");

I have tried all the flavors that I cande find for code changes in those two files without anyluck.


Every other post that I can find hasn't worked, or isn't quite the same problem I am having.

Can anyone offer any other suggestions?

Thanks,



_________________
[ Register or login to view links on this board.]
Back to top Reply with quote
#8   re: Fix For 7.0 Modules and Blocks
Mace
CZ Newbie
Mace has been a member for over 14 year's 14 Year Member
Website: www.six21.net
Status: Offline
Joined: Sep 16, 2004
0.00 posts per day
Posts: 2
Points: 444
   
I figured it out on my own suprisingly. Here's how..


I am running 7.0 and had the "not able to add blocks" problem...

I dumped my nuke_blocks table and then reloaded them (only nuke_blocks) from the original sql file that came with 7.0, basically I just copied the code from the nuke.sql file and created my own .sql file
drop table if exists `nuke_blocks`;

CREATE TABLE nuke_blocks (
  bid int(10) NOT NULL auto_increment,
  bkey varchar(15) NOT NULL default '',
  title varchar(60) NOT NULL default '',
  content text NOT NULL,
  url varchar(200) NOT NULL default '',
  bposition char(1) NOT NULL default '',
  weight int(10) NOT NULL default '1',
  active int(1) NOT NULL default '1',
  refresh int(10) NOT NULL default '0',
  time varchar(14) NOT NULL default '0',
  blanguage varchar(30) NOT NULL default '',
  blockfile varchar(255) NOT NULL default '',
  view int(1) NOT NULL default '0',
  expire varchar(14) NOT NULL default '0',
  action varchar(1) NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (bid),
  KEY bid (bid),
  KEY title (title)
) TYPE=MyISAM;

#
# Volcar la base de datos para la tabla `nuke_blocks`
#

INSERT INTO nuke_blocks VALUES (1, '', 'Modules', '', '', 'l', 1, 1, 0, '', '', 'block-Modules.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (2, 'admin', 'Administration', '<strong><big></big></strong> <a href="admin.php">Administration</a><br>\r\n<strong><big></big></strong> <a href="admin.php?op=adminStory">NEW Story</a><br>\r\n<strong><big></big></strong> <a href="admin.php?op=create">Change Survey</a><br>\r\n<strong><big></big></strong> <a href="admin.php?op=content">Content</a><br>\r\n<strong><big></big></strong> <a href="admin.php?op=logout">Logout</a>', '', 'l', 2, 1, 0, '985591188', '', '', 2, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (3, '', 'Who\'s Online', '', '', 'l', 3, 1, 0, '', '', 'block-Who_is_Online.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (4, '', 'Search', '', '', 'l', 4, 0, 3600, '', '', 'block-Search.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (5, '', 'Languages', '', '', 'l', 5, 1, 3600, '', '', 'block-Languages.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (6, '', 'Random Headlines', '', '', 'l', 6, 0, 3600, '', '', 'block-Random_Headlines.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (7, '', 'Amazon', '', '', 'l', 7, 1, 3600, '', '', 'block-Amazon.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (8, 'userbox', 'User\'s Custom Box', '', '', 'r', 1, 1, 0, '', '', '', 1, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (9, '', 'Categories Menu', '', '', 'r', 2, 0, 0, '', '', 'block-Categories.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (10, '', 'Survey', '', '', 'r', 3, 1, 3600, '', '', 'block-Survey.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (11, '', 'Login', '', '', 'r', 4, 1, 3600, '', '', 'block-Login.php', 3, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (12, '', 'Big Story of Today', '', '', 'r', 5, 1, 3600, '', '', 'block-Big_Story_of_Today.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (13, '', 'Old Articles', '', '', 'r', 6, 1, 3600, '', '', 'block-Old_Articles.php', 0, 0, 'd');
INSERT INTO nuke_blocks VALUES (14, '', 'Information', '<br><center><font class="content">\r\n<a href="http://phpnuke.org"><img src="images/powered/phpnuke.gif" border="0" alt="Powered by PHP-Nuke" title="Powered by PHP-Nuke" width="88" height="31"></a>\r\n<br><br>\r\n<a href="http://validator.w3.org/check/referer"><img src="images/html401.gif" width="88" height="31" alt="Valid HTML 4.01!" title="Valid HTML 4.01!" border="0"></a>\r\n<br><br>\r\n<a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator"><img src="images/css.gif" width="88" height="31" alt="Valid CSS!" title="Valid CSS!" border="0"></a></font></center><br>', '', 'r', 7, 1, 0, '', '', '', 0, 0, 'd');
# --------------------------------------------------------

#
# Estructura de tabla para la tabla `nuke_comments`
#


unfortunately, I got a funky error when I did this because I deleted the amazon.php and all the images within the /images/amazon. Once I put these back everything looked normal again.

Once I did that I had a problem with admin. I could get into the admin.php but I couldn't
administer blocks, so I got the original /admin/modules/blocks.php and reloaded it. Worked like a charm. My site was normal looking again, but I had lost my block config.
At this point I just went through all my blocks and reconfigured them. The only other problem I had was with a few of my blocks that were HTML, I had lost them, but fortunately I still had the database backup from the old nuke_blocks table. I copied what I wanted and sql queried them back into the table.


Now, the blocks work like they should!

I hope this helps anyone else that runs into the same issue. icon_mrgreen.gif



_________________
[ Register or login to view links on this board.]
Back to top Reply with quote
Display posts from previous:      
Add To: Del.icio.us  Digg  Google  Spurl  Blink  Furl  Y! MyWeb  
<< View previous topic View next topic >>
Post new topicReply to topic

Jump to 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum